Català  Espagnol  Deutsch  English  Français  Nederlands 
Welkom bij estartit residencial
 
HOME  |  LOGIN

Welkom bij Estartit residencial

Estartit Residencial is een prachtig gelegen en unieke Urbanisatie welke ligt weggedoken tegen de glooiing van een bosrijke

bergrug tussen het plaatsje Estartit en Torroella de Montgri, midden tussen een natuurgebied.
De Urbanisatie is vanaf 1975 tot ontwikkeling gebracht door o.a.

 

 de projectontwikkelaar Bruquera in samenwerking met het Nederlandse bedrijf Sportfondsen (Interaccion) onder commerciële naam 'Torre Vella'.
Op dat moment kende de Urbanisatie nog slechts één eigenaar, deze woonde precies in het midden van deze Urbanisatie, in een groot wit bijna vierkant huis.

Vanaf 1977 werden in snel tempo de eerste sectoren opgeleverd. Als eerste Sector A, dat direct tegenover de huidige Club Torre Vella ligt, daarna Sector B-fase 1 en sector D beide in 1978 en in 1979 werd sector B aan de oostzijde uitgebreid met de 2e fase.
Tegelijkertijd werden ook de individuele plots bebouwd, deels onder de vlag van Bruquera,  Interaccion en later ook bouwbedrijf Wessels.
Pas in een later stadium, met name ná het plotselinge overlijden van Bruquera na een triest ongeval en terugtrekking uit het project door Interaccion en Wessels werden werden ook andere bouwbedrijven actief door onder andere een eerste aanzet van de bouw van woningen onder naa Sol Ric door de aannemer Fausto Marti en veel later kleinere projectjes zoals Mont Mar, links boven-in de urbanisatie.
Tot op heden zijn er ca. 385 woningen gebouwd, maar is de Urbanisatie nog steeds, op kleinere schaal, in ontwikkeling. Het maximum aantal toegestane te bouwen woningen is 485.
De Communidad Punta Pinar is ontstaan uit een initiatief van de eerste bewoners van de sector B om naast de verdere ontwikkeling van deze sector vervolgens de service, zoals administatieve diensten (Punta Pinar servicio),  het beheer van het groen en de wegen en de verdere ontwikkeling van de infrastructuur van deze sector op zich te nemen.
Sector B is de hoogst gelegen sector in de Urbanisatie Estartit Residencial.