Català  Espagnol  Deutsch  English  Français  Nederlands 
Welkom bij estartit residencial
 
HOME  |  LOGIN

Stichting Punta Pinar Renting

Introductie Stichting Punta Pinar Renting

Punta Pinar is ontstaan uit een initiatief van Nederlandse eigenaren met vakantiewoningen in de parken Torre Vella en Torre Gran, gelegen bij Estartit (Spanje – Costa Brava).
De belangenvereniging van eigenaren Punta Pinar, opgericht in 1980, behartigt vanaf die tijd alle zaken die verband houden met hun tweede woning.
Administratie en lokaal beheer, maar ook de verhuur werden toen al geheel in eigen beheer uitgevoerd.
Gedurende die periode maakten veel eigenaren zelf intensief gebruik van hun tweede woning en werden er maar een paar weken per jaar in de verhuur gedaan. Slechts een beperkt aantal eigenaren verhuurden gedurende het hoogseizoen en de schoolvakanties.
Tegenwoordig is het net andersom Steeds minder eigenaren maken nog intensief gebruik van de woning. 
En die trend zet door en staat het terugverdienen van de kosten meer centraal. Ook gaan eigenaren steeds meer zelf verhuren en dat is precies waar Punta Pinar hen mee kan helpen.

Met de verhuur van woningen en appartementen zijn we altijd zeer succesvol geweest. Dat kwam niet alleen door onze grote naamsbekendheid en door de wijze van organisatie maar vooral ook door samenwerkingsverbanden.
Samenwerken, ook in deze branche, is zeer zinvol. Hoe breder het draagvlak, hoe langer het seizoen en daarmee een betere verhuur. Eveneens een niet onbelangrijk verschil tussen Punta Pinar met andere organisaties blijkt vooral de verhouding tussen de organisatie en de eigenaar van de woning of  appartement. Het belang van de eigenaar staat altijd voorop. Dat is dan misschien niet helemaal commercieel, maar op de lange termijn geeft dit voor alle partijen het beste resultaat. Bovendien is Punta Pinar volledig onafhankelijk. Zij is en maakt op geen enkele wijze onderdeel uit van een reisorganisatie of andere organisatie

Later, in 1998, zijn de verhuur activiteiten, vanwege de toegenomen omvang, afgescheiden van de vereniging en ondergebracht in een aparte de Stichting Punta Pinar, maar de formule, de activiteiten en het succes zijn hetzelfde gebleven.
Punta Pinar kan inmiddels terugzien op 33 jaar ervaring. Daarmee overtreft zij vrijwel alle organisaties. Die jarenlange ervaring heeft ook geleerd dat een goede relatie met de gasten evenzo belangrijk is. Bijna 50%, jaarlijks terugkerende gasten, dat is ook niet onbelangrijk voor een eigenaar.
Door bundeling van krachten tussen eigenaar en gast, kunnen wij net iets meer service bieden dan doorgaans via particuliere verhuur kan/mag worden verwacht.

Uit onderzoek is gebleken dat de behoefte aan onze formule zich niet alleen beperkt tot Spanje, maar steeds meer internationaler wordt. Om die reden heeft het bestuur van Punta Pinar besloten om per 1 september aanstaande ook eigenaren met woningen/appartementen uit andere omringende landen de mogelijkheid te bieden van onze faciliteiten, w.o. een volledig reserveringssysteem, gebruik te gaan maken.
Bent u geïnteresseerd in de verhuur van uw tweede woning/appartement of beleggingsobject(en) en wilt u meer informatie?  Meldt u dan aan zodat wij t.z.t. u op de hoogte kunnen houden van deze nieuwe ontwikkelingen.

--> Meldt u zich hier aan voor meer informatie